Teckenhörna!

Idag har jag fixat till min teckenhörna. Har köpt en större finare spegel på ikea (hade en mindre förr) I teckenhörnan sitter jag och tecknar i en spegel, mycket bra för att se ansiksuttryck, mimik mm när jag tecknar. Det blev jätte bra!! Satte dit några "levande" ljus på elektrisitet oxå för myskänslan. Så nu e de bara att teckna på! 

Min nya spegel! Den är ställbar så man kan flytta den vart man vill!

HUSNES Bordsspegel

En bra teckensång!
Det är Gert fylkings sång Fakta om livet som tecknas till avgångselverna på teckentolk linjen på Härnösands folkhögskola 2008.

London eller Sverige?

Var är jag när bilden är tagen?Svar: Utanför Coop Forum i Bäckebol, Göteborg!

Ja, de e sant! Trodde inte mina ögon men där stod en dubbeldäckare från London! Bussen ägs av ett företag och ja va inne på deras hemsida och dom håller till i Norge. Så dom va väl här på sightsing =) Coolt i alla fall!!

Rolig skylt! Kolla här!!

När vi var ute och gick fick jag syn på denna skylten:Visst e den kul?!!! Har aldrig sett något liknande, man har ju sett skyltar med lekande barn men aldrig en skylt med dam med rullator. Är den ny den skylten? Har ni sett den innan?? Jag gillar den verkligen =) Länge leve mångfalden!! =) 

Babytecken

Vill du kunna kommunicera med din baby innan den kan prata? Då är baby tecken något för dig!

Babyn kan använda teckenspråk långt innan hon eller han kan prata och detta innebär att babyn kan göra sig förstådd tidigt. Sen får ditt barn ett större ordfråd.

Fördelarna med babytecken
* Ger ditt barn möjlighet att tala om vad det vill, behöver eller ser, innan det kan prata.
* Minskar ditt barns frustration.
* Stärker bandet mellan dig och ditt barn.
* Ger ditt barn en snabbare språkutveckling.

Sveriges Dövas Riksförbund har tagit fram en DVD som heter Babytecken.

DVD:n innehåller 90 tecken, tecken som passar till vardags för att kommunicera med babyn. Tecknen är indelade i följande kategorier:
- "Att göra"
- Djur
- Färg
- Hem
- Kläder
- Kropp
- Känslor/uttryck
- Leksaker
- Mat
- Natur/väder
- Personer
- Transport

Bildformat 4:3 (TV) rekommenderas. Det går även att se via datorn, men med lite sämre bildkvalitet.


Den finns att beställa hos:

Sveriges Dövas Riksförbund
Försäljningsavdelningen
Box 300, 793 27 Leksand

Telefon 0247-641 00, fax 0247-141 35
shop@sdrf.se

Pris inkl. porto: 215:-

I stockholm kan man som förälder gå Baby tecken kurs på dövas förening!

Tecken öppnar helt nya vägar!! Pröva ni med!! =)


Visa att du kan teckna!

Sveriges Dövas Riksförbund har tagit fram en knapp för dig som vill visa att du kan teckna!Den kostar 15 kronor inkl. porto och finns att beställa på shop@sdrf.seGlöm inte klockan!

Ikväll ska vi dra FRAM klockan 1 timme!! Glöm inte de mina vänner!!! Natti natti!!


Trodde jag ja!

Vi var nere på Avenyn vid tiden för släkningen och det var mest dom stora lamporna som släcktes ner! Jag trodde ju att ALLT skulle släckas, trodde jag ja =( Men vi gick in på  Evas Paley som hade släckt ner under den timmen så vi satt där med levande ljus =) Vi tänkte först åka till Gothia Towers och kolla på släckningen där men åkte till avenyn för att vi antog att de va fullt, vi tänkte åka dit efter släckningen isället och se tändningen. Vi åkte dit men de va som vi antog...fullt. Så vi åkte till avenyn och gick in på det cafét. Värsta mysfaktorn. En stor eloge till Evas Paley som restpekterade den släckta timmen!! =) Sånt gillar jag =)När jag får sthlm abstinens

tittar jag på denna videon, då känns det som att jag är där!! Kolla här:Älskar fullkomligt deras tunnelbana!! =)

Glöm inte att släcka ljuset mellan 20.30-21.30!dag får ni inte glömma att släcka ljuset mellan 20.30-21.30.

Ska bli häftigt att se när staden släcks ner!! Allt för en bra sak!! De gillar vi!! =)


Nu är jag igång igen =)

med låtskrivandet, känns jätte roligt!! =) De va längesen jag skrev men nu är bollen igång igen =)
Roligt, roligt!! =) Nu när ja är igång igen märker jag hur mycket jag har saknat de, de är en sån frihet. Orden sprutar och tankarna spinner!! Att skriva är som kärleken, den rostar aldrig!


Grattis Magnus & Annica!!till Eran vinst i Let´s Dance 2009!!

Agnes ut på turné! =)

Jajemen!! Snart får ja se min stora idol!! =) Agnes ska ut på turné!! =) Kan de bli bättre? Nä...


Janet Leon

Köpte hennes skiva på Ullared!! Den är jätte bra!! =) Såg tyvärr inte Made in sweden, önskar att ja hade gjort de =(
Men man kan se de på tv 4 för en billig peng, funderar på att göra de! =)

As bra skiva =)Gillar hennes låt Let Go jätte mycket! Den är så vacker!! Lyssna här:


Gekås, Ullared

Ida har vi vart på Gekås i ullared!! =) Jätte kul!! Hittade många fina saker, från skiva till kläder mm. Sen köpte jag en juicepress, så nu ska vi pressa juicen iställett för köpa, nyttigare och billigare blir de =)  Vi åkte med mitt bostadsbolag! Dom bjuder på resa och lunch! Generösa är dom men vi betalar å andra sida JÄTTE MYCKET i hyra!!

Mysig buss resa, de va en dubbeldäckare och vi satt högst upp!! =)

En rolig dag helt enkelt!!


Viktigt!!


Hjärnan

Idag har vi gått igenom hjärnan, riktigt intressant lektion. Fantastiskt hur våran hjärna fungerar egentligen. Helt otroligt!! =)Nu mina vänner väntar plugg!!

Se mina nya lampor! =)Dom skiftar i färg mellan ROSA, blå, röd, grön lila, gul och vit

Snygga va?!! Är riktigt nöjd!! =)

Partille t/r

Ida tog vi pendeln till Partille och Allum =) Ja köpte lampor som skiftar i olika färger till mina lamp pelare det blev jätte snyggt!! Ni ska få se sen! =)

Allum ett bra köpcentrum om man vill ta sig en tur med tåget =)Pendeln som tog oss fram å tebax till partille


Funderar på praktikplats

Jag ska ju ut på praktik, de är inte förrän i september men ska fundera på vart ja kan tänka mig att vara redan nu så att vi kan kolla av med stället å så. Har hittat ett ställe ja kan tänka mig att vara på. Verkar jätte kul, säger inte vad det är ännu. Tids nog får ni veta!! =)


Något fattas...

utan teckenspråket, saknar det så!!! Längtar till nästa år då ja ska läsa assistentlinjen med inriktning teckenspråk på mullsjö folkhögskola!! Då kör det igång igen med teckenspråk!! Ska bli så kul!! =)


Viktig bok som måste läsas!

Imorse på Efter 10 ( på tv 4) pratade dom om en ny bok som har kommit ut, den heter:  Vid 20 börjar den ruttna: en bok om hedersvåld och modiga kvinnor.Den verkar jätte intressant! Den handlar om hedersrelaterat våld och förtryck mot kvinnor.

Här kommer en beskrivning:

Hedersrelaterat våld och förtryck mot kvinnor är ämnet för Maria Hagbergs bok Vid 20 börjar den ruttna. Den bygger på intervjuer med unga kvinnor med olika etnisk bakgrund som alla bott i Sverige hela eller nästan hela livet. De berättar om barndom, ungdom och uppväxt, om hälsa och sexualitet om vardag, familj och arbete, om egna erfarenheter av våld, misshandel och utsatthet men också om hur de till sist lyckades bryta sig loss och ta steget till ett självständigt liv. Boken avslutas med en analys utifrån kvinnornas berättelser där författaren även tar upp religionens roll.

Maria Hagberg är socialarbetare, konsult, utbildare och samhällsdebattör med lång erfarenhet av arbete med utsatta kvinnor och barn.

Jag skall absolut läsa den! Gör de ni med!

Detta med vädret!

Idag på morronen bestämde jag mig för att jag senare på dan skulle åka till slottskogen eftersom det var så fint och soligt väder! Men de växlar från soligt till molnigt och kallt för att sedan bli soligt igen. Skulle inte förvåna mig om det börjar regna oxå! Ja får se vad vi gör!! =)

 

Vad kan det vara??

Nu när vi e inne på det kroppsliga, måste jag fortsätta med att berätta om ett symtom jag har. Det är nämligen så att mina läppar svullnar upp och så får jag en röd rund ring runt om. Dom svider och sticker. Har varit hos läkaren och han skickade en remis till allergologen (allergi mottagningen)  på sahlgrenska för allergitest.

Har du något liknande eller känner du någon som har det? Skriv gärna en rad!!

När ja får vatten på läpparna svider det. De brukar komma på kvällen men ja har även haft det på dagen.

Undra va detta kan vara?? De är ju nån form av allergi, men mot vad?

Kroppen är allt bra underlig må ja säga!!


Handen spökar

För ja tror det är 2 år sedan nu var ja hos tandläkaren, ja har jätte svår tandläkar fobi och fick en panikångestattack som varade i 2 timmar.
 Tandläkaren kallade in ett akut team med läkare. Någon av dom läkarna klämde åt min vänstra handled soppas mycket att handen fick en syrebrist. Jag blev förlamad i den.

Sägas bör att jag pga mitt funktionshinder har en dålig höger sida. Kan nästan inte använda den. Så när den vänstra handen blev förlamad behövde ja hjälp med ALLT! De var en mycket jobbig tid för mig!! Men med mycket träning och mycket slit har den kommit tillbax igen, nu kan jag använda den igen =)

Men den spökar fortfarande =(

Jag har stickningar och domningar i den. Ja är rädd att jag vaknar upp med en förlamad hand igen, att den har gått tillbax. De får vi verkligen inte hoppas!

Jag och min familj har skrivit en skadeståndsansökan och skickat in men sånt tar tid och en så länge har det inte hänt något. Jag fick ett brev att jag hade bytt handläggare på mitt ärende och att det är en lång process som tar tid. i får se vad som händer!

Min tändläkar fobi har INTE blivit bättre precis!! Snarare sämre!!

Men som sagt spökar gör den förtfarande och det är inte direkt mysigt med stickningar och domningar. =(
 
Jag har handskenor en hård som jag har använt på natten när handen knöt ihop sig, för att förhindra det. En mjuk som ja har använt på dagen som stöd. Nu har jag inte behövt använda dom på ett tag. Men funderar på att börja använda den mjuka igen som stöd. Får se om handen börjar knuta sig på natten igen då får ja börja med den andra oxå.

Jag var för ett tag sen och gjorde ultraljud på handen och armen och var tror ni den enheten låg? Jo, precis våningen under tändläkaren!! Att ja inte dog! Ja va på vippen att åka hem, men ja tog mig igenom undersökningarna dock med panikångest! Svaren har skickat till min läkare och ja ska dit i maj, undrar vad det visar?? Tycker det är långt att vänta till maj =( Men men...ja har fått en tid dit iaf de e alltid nått!! =)

Detta med händer är inte att leka med!! De har ja lärt mig!

Back on track!

Ida va ja tebax till skolan igen efter en härlig veckas ledighet!! =) Vi började rehabiliteringskursen med att prata om habilitering och rehabilitering, yrkes rollerna i ett team mm.

Vi fick en uppgift som ska vara inne dan innan vi slutar. Vi ska göra en habiliteringsplan/vårdplan för en påhittad person.
En mycket rolig uppgift tycker jag. =)

Vi kommer inte ha något prov utan denna inlämningsuppgiften. Vi har en bra lärare, hon är sjukgymnast i botten. De tycker ja är bra för då vet hon verkligen vad hon pratar om från botten.

Jag tycker denna kursen är intressant och rolig pga att ja har så mycket erfarenhet inom ämnet. Ja har ju gjort alla habilitering /rehabiliterings planer och vårdplaner. Samt träffat team på vuxen/barn och ungdoms habilitering.

Så ja är ju inte lost inom ämnet om man säger så =)

En rolig kurs helt enkelt!! 3 roliga veckor!! =)


Back to school again

Imån börjar ja skolan igen!! =) Har vart härligt med 1 veckas ledighet!! =) Men nu börjar allvaret igen!! Ser fram emot den nya kursen som är Rehabilitering ska bli kul att läsa då ja har mycket egna erfarenheter.Game time!!

Nu har ja fixat en laddare till mitt gameboy!! =) Så nu är det bara att spela på!! Känns så himla kul att spela igen, har så många roliga spel till!! =) Så nu har ja alltid med den i väskan tillsammans med bästa boken ( I djursholm och tensta kindpussar vi varandra) och min älskade musik. Så nu är väskan komplett *asg* =)


TUR mässan 2009Ida va ja å syrran på TUR mässan på svenska mässan!! De va kul!! =) Tog massa information om olika länder, resmål, TÅG tripper, såklart och givetvis om STOCKHOLM!! =)

De va en dag med mycket folk, vi hade önskat att det var mindre för man kom knappt fram. Mycket folk och rulle går inte ihop så bra som ni förstår.

De har vart en intressant och rolig dag!! Väl värt ett besök!! =)

Mys hos systra mi =)

I går tog ja tåget till min älskade syrra, vi hade en riktig myskväll vi tjejer! Mycke tv, tjejsnack och gos me mosters sötnos. Hur mysigt som helst! Alltid lika kul att vara med er!! =) Jag fick umgås med mina två favvo tjejer, kan de bli bättre! =)
Älskar er så mycket!! U 2 rock my heart!!

Tack för en underbar kväll!! =)
Marknader!

Igår på dagen var vi på marknader, hittade en massa fina grejer billigt! =) Tänk va mycket man kan hitta för en billig peng.
Jag hittade:

* 1 par byxor

* 1 visselpips vattenkokare (ni vet en sån man hade förr)

* 3 Väskor varav 2 rosa och 1 med coolt tryck

* 1 rosa sopborste

* 1 laddare till mitt gameboy

7 fina saker för under 200 kronor, de kallar ja billigt =)


Gameboy advance

De va längesen jag spelade det, har ett men har inte spelat det på många år. Men nu ska ja börja igen =) Köpte ett spel ida när vi var i Allum. Problemet är att ja vet inte var laddaren är =( Men ja ska fixa ny imån!! =)

Här ska spelas!! =)


Måste läsas!!

Idag köpte jag en bok som heter: I djursholm och tensta kindpussar vi varandra. Den är verkligen as bra!!Här kommer en beskrivning:

Familjen som bytte liv - innerstad mot betongförort

Fågelvägen är det bara en mil mellan Tensta och Djursholm, men det är svårt att tänka sig två mer skilda världar. Journalisten Pontus Herin är 38 år, uppvuxen i fashionabla Djursholm, och har i hela sitt vuxna liv bott i Stockholms innerstad. Driven av nyfikenhet och en vilja att se något annat flyttade familjen Herin till norrförorten Tensta. Han ville utmana sina fördomar om invandrare och förortsliv. Och i Tensta hade han och familjen aldrig varit tidigare.


Pontus, Charlotte och deras treårige Elliot
byter liv, med nytt dagis och nya rutiner. De möter människor som alltför väl passar in på fördomarna om ett getto, men också människor som motbevisar den - gubbarna i bastun, den engagerade närpolisen, hiphoparen, baskettränaren och dagispersonalen och många fler.


En fascinerande berättelse om
det segregerade Sverige, miljonprogrammens misslyckande och om människor från Tensta och Djursholm och vad som händer när en familj helt byter miljö.


Pontus Herin
, född 1968, har en bakgrund som ekonomijournalist på bland annat Affärsvärlden, Veckans Affärer och SVT. Han är uppvuxen i Djursholm, 2006-2008 bodde han med sin familj i Tensta.Läs den du me!! =)


Partille t/r

Ida tågade vi till Partille å Allum =) kollade runt i affärer och köpte ett gameboy spel =) Har inte spelat gameboy på många år men nu ska de fram!! =)

Pendeln tog oss fram å tebax till partille


Greedy

Måste dela med mig av ett tärnings spel jag lärde mig av min assistent igår. De va jätte kul!! =)

Spelet heter Greedy och går till så här:

Man spelar med 1 tärning. Så bestämmer man ett tal man ska spela upp till. Slår man en 1 förlorar man hela summan. Om ja tex börjar och slår och till jag får 30 så väljer ja kanske att stänna där. Eller inte?? Hur girig är man egentligen?? Då fortsätter den andra personen att slå på min summa tills den väljer att stanna. I risk för att få en 1. Sen när man har kommit upp till summan som man bestämde att spela till räknar man ihop vem som har mest poäng. Den vinner. Man skriver i två kollumer en för dig och en för din motspelare.

AS KUL spel!! =) Pröva du me vettja =)

Hur girig är du??


Close up on Gothenburg =)

Här får ni en närbild på VÅRAN klocka, nämligen Göteborg/ Sverige:Snygg va!!? =)


Äntligen färdigt!! =)

Så här blev det:Tyvärr syns det inte så bra =( men ni ser ju helheten =)

Snyggt va!!? =)

Kållered t/r

Ida tådade vi till kållered, bytte klockan på ikea, köpte en till och kollade i affärer!! =) Så nu är mitt prodjekt snart klart!! =) Ska bara fixa till Göteborgs klockan sen ska ni få se =)

Köpte en fin tröja oxå frestän =)

Pendeln tog oss fram å tebax till kållered


Nästan klar!!

Nu har jag varit och inhandlat allt för mitt nya inredningsprodjekt!! =) Vi har även fixat till klockorna och satt upp dom =)
MEN det är en klocka som inte fungerade =( så ja ska till ikea imån o fixa ny!!

Så  nu har jag dessa klockor med tider på väggen: London, New York, Tokyo, Bankok och så la ja även till Göteborg.
Insåg att Göteborg självklart skulle vara med i klockraden och självklart i mitten.

Hur resultatet blev får ni se imån när allt är klart!!Inredningsplaner! =)

Ja såg perspektiv igår (de teckenspråkiga programmet ja har skrivit om som går på svt) där var de en kille som medverkade som hade olika länders tider på väggen som klockor. De tyckter ja är svin häftigt och tänker ta efter!!

Jag skall ha London, New York, Tokio och Bankok på min vägg!! =)

Så nu bär de iväg till ikea idag och köpa klockor samt en verkygslåda för att sätta upp dom och ev batterier!!

Hur de blev lägger ja upp här senare!! Håll tillgodo mina vänner!! =)


1 vecka ledigt!! =)

Ja, de är sant!! Ja har 1 vecka ledigt pga att kursen inte startar förrän v 13!! De är så härligt!! =) Har pluggat som attan så de är skönt med ett break!! =) 
Så nu har ja 1 vecka att göra precis vad ja vill!! De blir mycket tåga kan ja säga, tågfantast som ja är!! =)

Men v 13 kör det igång igen då är det Rehabilitering som står på kurs schemat!! Intressant =)


Partille t/r

Ida tågade vi till Partille och gick på allum och kika i affärer!! =) Hittade en billig bok, alltid kul!!
Får se vart de bär imån, ni lär få veta de mina vänner!! =)

Pendeln som tog oss till partilleAllum är ett bra köpcentrum inte långt från Göteborg!! Ett perfekt alternativ om man vill ta sig en tripp med tåg =)


I´ll scream later

Yes, min favorit skådespelare Marlee Matlin har släppt en självbiografi!! =)
Boken heter I´ll scream later och handlar om hennes liv!! =)
*Måste ha*

Vet dock inte om den släpps översatt till svenska men den finns i alla fall att köpa i engelsk upplaga. =)
Här kommer en bskrivning av boken dock på engelska!

Critically acclaimed and award-winning actress Marlee Matlin reveals the illuminating, moving, and often surprising story of how she defied all expectations to become one of the most prolific and beloved actresses of our time.

Marlee Matlin entered our lives as the deaf pupil turned custodian audiences fell in love with in Children of a Lesser God, a role for which she became the youngest woman ever to win a Best Actress Oscar. More than twenty years after her stunning big screen debut, the Golden Globe- and Emmy-nominated actress is an inspirational force of nature -- a mother, an activist, and a role model for millions of deaf and hard-of-hearing people around the world.


In I'll Scream Later, Marlee takes readers on the frank and touching journey of her life, from the frightening loss of her hearing at eighteen months old to the highs and lows of Hollywood, her battles with addiction, and the unexpected challenges of being thrust into the spotlight as an emissary for the deaf community. She speaks candidly for the first time about the troubles of her youth, the passionate and tumultuous two-year relationship with Oscar winner William Hurt that dovetailed with a stint in rehab, and her subsequent romances with heartthrobs like Rob Lowe, Richard Dean Anderson, and David E. Kelley.


Though she became famous at the age of twenty-one, Marlee struggled all her life to connect with people, fighting against anyone who tried to hold her back. Her own mother often hid behind their communication barrier, and Marlee turned to drugs before she even started high school. However, she found in acting -- with the encouragement of her mentor, Henry Winkler -- a discipline, a drive, and a talent for understanding the human condition that belied her age and her inability to hear. By the time Hollywood embraced her, she had almost no formal training, a fact that caused many other deaf actors to give her the cold shoulder, even as she was looked upon as a spokesperson for their community.


She has played memorable roles on wildly popular television shows such as Seinfeld, The West Wing, and The L Word, danced a show-stopping cha-cha-cha on Dancing with the Stars, and now, with uncompromising honesty and humor, Marlee shares the story of her life -- an enduring tale that is an unforgettable lesson in following your dreams.


Den verkar jätte bra!! =) Jag ska absolut läsa den!! Läs den du me vettja!! =)


Mina "ben" har punka! =(

Så himla typiskt!! Mina "ben" dvs rullen har punka!! =( Så nu har ja fått använda permon mestadels, då de inte är så bra att köra på punka, heller inte särkillt bekvämt då de hoppar till varje gång man kör på punka stället i hjulet.

Men syrran och martin ska hjälpa mig att laga de, dom ska fixa mina "ben" igen!! =) De tackar jag och mina kära "ben" för =)

Som tur är har ja inga sådana här "traktor hjul" på min rulle *asg* Då hade de blivit liite svårare att laga =)


Mello final hos systra mi =)

Ikväll bär de iväg med tåget till syrran och martin och kolla på finalen av melodifestivalen!! =) De ska bli jätte kul!! Mysigt värre!! =)

Å vem hoppas ja vinner?? Självklart Agnes!! Hon har mitt fulla stöd, ska rösta järnet på min skönsjungande idol!! =)
Heja Agnes!!Regina tar oss till syrran!! =)


Söker du en låt?

Då ska du gå in på Let´s sing it de är en hemsida där man kan söka på låtar, artister, sång texter mm. Perfekt om man inte vet artisten men har en bit av låt texten. Då får man upp de som matchar mest i procent. As bra!! Ett bra tips!!

Gå in å kolla vettja!!: www.letssingit.com


Ny skiva me Agnes!! =)

Jihoo!! Min stora idol Agnes släpper en 2 cd version av hennes nyaste platta Dance Love Pop. Plattan innehåller melodifestivalsbidraget, outgivna remixer, aukustiska versioner och musikvideor. Å namnet?
Dance Love pop - The Love Love Love EditionCD 1
01. Release Me
02. On and On
03. Love Me Senseless
04. How Do You Know
05. I Need You Now
06. Look at me Now
07. Don't Pull Your Love Out
08. Open up Your Eyes
09. Sometimes I Forget
10. Big Blue Wall

CD2
01. Love Love Love
02. Love Love Love - extended version
03. On And On (anotha ding-an-beh-an version)
04. On And On (The Void Remix)
05. On And On (Acoustic version)
06. Release Me (Pio Radio Remix)
07. Release Me (Acoustic version, P3 Live Session)
08. On And On (musikvideo)
09. Release Me (musikvideo)Skivan släpps 1 april!! =)

 *Måste ha*

Agnes You Rock My Heart!! =)


YES! Jag hitta den!! =)

Den är så himla bra!! =) De är Dead by April  som gör den. Låten heter Losing you

Hittade en cool/vacker video till låten!! Kolla in:


Vad heter gruppen och låten?

Som är med i trailern till Robinson 2009 som börjar i tv 4??
Någon som vet??


Spread the sign - teckenspråks lexikon

De är en sida på nätet som har ett gratis teckenspråkslexikon där man kan söka på ordet man söker och se de på video! =) De är även så att de är inte bara svenska utan det är en rad olika andra språk som finns med. Jätte bra sida!! =)
Gå in å kolla vettja!! =) www.spreadthesign.com


Öppet hus nästa gång!

ja har bestämt att ja ska åka på öppet hus dagen nästa gång dvs när ja faktiskt ska börja där. För det ska ja ju inte iår för ja ska ju göra färdigt min utbildning till habiliteringspersonal först. Så de får bli öppet hus dag och skolstart på mullsjö nästa år.

Perspektiv - program på teckenspråk

Nu har Perspektiv börjat igen =) Perspektiv är det enda programmet i Sverige på teckenspråk som vänder sig till en vuxen publik!! Jag gillar det programmet jätte mycket!! =) De går på 2 an på tisdagar kl 16.50. Finns även att titta på på nätet på www.svt.se/perspektivSaknar teckenspråken!

Jag saknar teckenspråken jätte mycket!! Kunde inte fortsätta med kursen eftersom jag började plugga =( Får ta upp det sen, och de kommer ja ju göra när ja börjar på mullsjö =) Eftersom de är en assistentlinje med inriktning på teckenspråk =) Längtar efter att gå den linjen!!

I sommar kommer ja gå på ett teckenspråksläger som unga hörselskadade ordnar på Västanviks folkhögskola i Leksand, Dalarna. Det ska bli jätte kul =)


Besök av vuxenutbildningen

Idag hade ja möte med mina kontakter på vuxen utbildningen samt en studierektor från skolan! De va ett bra möte! Kul att dom vill komma och kolla hur det går för mig!! =) Berättade även för dom vad jag skulle göra efter utbildningen dvs gå på Mullsjö folkhögskola och läsa till assistent för döva & dövblinda =) Kul kul!! =) Men det blir först efter ja har blivit klar habiliteringspersonal dvs nästa år. Jag tror utbildningen startar i augusti nästa år =)


Men ja ska åka till öppet hus dagen nu på lördag och kolla in skolan och prata med dom! =)


Social omsorgskursen avslutad!

Som jag har pluggat!! Pluggade nonstop igår och gick upp 06.30 för att skriva klart ett arbete. Nu har ja lämnat in allt till läraren, idag avslutades kursen! På freda eller i början av nästa vecka får vi betygen! =)

Nu väntar kursen Rehabilitering men det är först v 13 så ja är ledig 1 vecka pga att vi började social omsorgskursen en vecka innan beräknat. Så nu e de semester!! Jihooo!! =)

 

Belöning: Mello cd!! =)

yepp yepp nu är den inköpt och den går på högvarv! Tyckte jag var värd det efter allt pluggande och kämpande för detta slutprov!!  De är en as bra samlingsskiva!! Tänk va mycket bra låtar de finns där ute som man inte vet om föränn...melodifestivalen!! =)


De har löst sig =)

De löste sig med snuslocket =) Jag köpte Onico och till den passar ju locket!! De blev jätte bra och dessutom var Onico mycket bättre än Choice tycker jag!! Så de blev en win win situation =)

Slutet gott allting gott mina vänner!! =)


Mitt lock har kommit!

Äntligen kom locket till snusdosan men det va inte som ja hade tänkt mig!! =( De va bara de här lilla locket som man kan ta bort som sitter i de vanliga locket. Inte HELA locket som ja trodde!! =( Den är alltså jätte liten och de har ja betalat rätt mycket pengar för!! =( Men man vet ju aldrig riktigt vad man får utefter en bild på nätet!!

 De e inte mycket att göra åt det! Pengarna har ja ju redan betalat =(


Inlämningsuppgift till imån

Nu ska jag göra inlämningsuppgiften för imån. Vi ska svara på frågorna till filmen som vi såg. Vilket va En sång för martin.


Slutprovet avklarat =)

Nu är det över!! =) Det gick riktigt bra tycker jag, det va inte så svårt som jag trodde!! Skönt att de e avklarat nu. =)

Nu är det bara två dar kvar på kursen, sen kan jag lägga den till handlingarna oxå! Imån blir det heldag 09-16 om biståndsbedömning och på onsdag em handlar det om yrkesrollen. 2 intressanta dagar sen slutar kursen!!

Sen har jag troligtvis en vecka ledigt pga att kursen började en vecka tidigare alltså slutar vi en vecka tidigare med! Om dom inte väljer att lägga fram rehabiliterings kursen tidigare!? De vet man aldrig....

Nästa kurs är alltså rehabilitering, det ska bli kul och intressant att läsa!! =)


Håll tummarna!!

För mig mellan 09-12 då ja har slutprov i social omsorg!!

Håll tummarna                                                                      Fingers crossed
                      

Nästa inköp...

blir samlingsskivan melodifestivalen 2009!! De är så himla bra bidrag i år!! Så det blir det absolut!!
Köper den imån, den kommer spelas järnet =)


40-års partaj!

Idag har jag varit på ett 40-års partaj och träffat en hel drös med underbara vänner!
Tack alla för en supermysig kväll!

Taxin hem var en resa försig... hela 3 samåkningar, över 1timme i bilen och som tur var blev vi körda av världens trevligaste taxichaufför *hihi*
Så vi kan med säkerhet säga att vi vet ALLT om honom *skrattar* Samtalet flöt på otroligt bra och vi fnissade till interna skämt hela resan så tanterna började undra vad det var som flög i oss =)

Mycket najs!

I morton ska vi åka till pappa och Ing-Marie och träffa dersa nya häst Smulan. Det ska bli skojigt!

Natti Natti boys and girls!


Ingen väntad post idag =(

Snuslocket som ja skrev att ja har beställt kom inte idag som ja hoppats på =(
Den kommer nog på månda eller tisdag, hoppas de!!

Bilden säger allt!! =)


Fredag: Let´s Dance + plugg

De är fredag igen och fredag = Let´s Dance!! De är alltid lika roligt!! Dom är så himla bra!! Idag lägger ja till en extra krydda till fredagen vilket innebär plugg! Måste plugga järnet nu!!

Väntar me spänning på upplösningen i let´s dance och dyker ner i plugget under tiden!


I pausen: Bokrean!

I plugg pausen passade ja på och dra ner på stan och kolla lite på bokrean!! Hittade två bra böcker!! =)
De är härligt att komma ut och byta miljö, vila huvudet och få frisk luft, de rekomenderar ja alla pluggisar att göra! Ta pauser!! De kommer man långt med!! =)Here we go again...

Yepp idag blir de en riktig plugg dag igen, ska läsa samma som ja läste på igår!! Ska ta någon pause under dagen för att ev åka ner en sväng på stan men som sagt plugg plugg plugg idag!!


Marlee Matlin

Min favvo skådespelare är Marlee Matlin hon är en amrikansk skådespelare som är döv, hon har gjort massa filmer och skrivit böcker. Hon bor med sin man och sina 4 barn i Los Angeles. Hon är den yngsta som någonsin belönats med en oscar och en golden globe för sin debut roll i filmen bortom alla ord.

Hennes nyaste film heter Sweet nothing in my ear och den handlar om en familj där mamman är döv och pappan är hörande och sonen mister sin hörsel. Pappan vill sätta in ett implantat som gör att sonen får konstgjord hörsel medans mamman inte vill det. De är en film om en familjs olika viljor mot samma mål...att sonen skall må bra.

Marlee spelar mot Jeff Daniels som är hörande och inte kunde någon teckenspråk innan. Han fick lära sig det inför filmen.

Här har ni hennes nyaste film!! Den är svin bra!Hon är  den bästa skådespelaren ever!! =)


Onsda = Medium

Idag började ett av mina favvo program nämligen Medium de är så himla bra!! =) Serien bygger på mediet Allison DuBois liv! Allison har skrivit en bok som heter Kyss dom inte farväl som tvserien bygger på!

Det är en jätte bra serie!! Kolla du me vettja!! =)


Längtar efter min beställning!

Beställde ett snuslock igår på internett!! Tänkte pimpa min snusdosa till max!! =) Hoppas den passar på min dosa, locket är till för swedish matchs dosor men jag snusar ju Choise som ja har skrivit om nedan. Hoppas den passar på min dosa! Kan även tänka mig att pröva Onico swedish matchs nikotin och tobaksfria snus. Den passar locket på =)

Hoppas locket kommer imån!! =)Plugg dag för hela slanten!

Idag är det plugg dag för hela slanten!! Det är roligt och intressant men de är mycket! Jag läser om:

* Lagar:  SOL, LSS, LVM 

* Historik: Fattigvård, olika epoker

* Socialt arbete: Arbets principen, stämplingsteorin

* Organisation: Äldreomsorg, Barnomsorg, Individ & Familjeomsorg

* Insatshjälp

Det finns några saker som är viktiga när man pluggar:

* Att ta pauser

* Vara ledig från pluggandet ibland

* Belöna sig

Detta tror jag är ett vinnande koncept mitt i allt pluggande!! =)

Nu väntar pluggandet, min pause e slut!! =)

Tjingeling!!En sång för Martin

Igår i skolan såg vi som sagt va filmen En sång för martin, den är så himla bra!! Se den om ni inte har sett den eller se om den! De e otroligt skådespel!! Den e jätte bra men så fruktansvärt sorglig!! Man ser verkligen hur demens i detta fallet Altzimers kan påverka en människas liv och hans eller hennes omgivning och nära och kära!

Vi fick uppgifter att svara på om filmen som ska lämnas in nästa vecka!!

Alla som såg på den blev berörda av denna fantastiska film!!

 

Mosters älskling! =)

Idag är mosters älskling på besök!! =) Hon fick en pressent av mig, en skarf där det står: Make My Day. Hon blev så fin i den!! =) Alltid lika mysigt när hon e på besök!! =)

Här har ni gulliga smilla med sin fina skarf:

- Kan jag bli sötare???Världens vigaste hund? Kolla bakbenen =)

Myskväll me lovely sis!! =)

Ikväll har ja å sis haft en riktig myskväll!! =) Vi har sett på filmen Patrik 1,5 den var riktigt bra!! Mosters älskling är på besök oxå!! Kan det bli mysigare?! =)

Här kommer trailern:


En dag som denna...

Så här ser min dag ut:

*Plugga

*Promis (som ett avbrott i pluggningen)

* Skola vid 12.00

Idag har vi lektion om anhörig omsorg, det ska bli jätte intressant!! =)

Vi ska även se filmen: En sång för martin som handlar om en man som får altzimers och hur det påverkar hans liv och människor nära honom. Det är Sven Volter som hr huvudrollen! Den är jätte bra men sorglig!!

Nu väntar plugget!! Ciao!!


Ikea med sis!! =)

Ikväll var ja och lovely sis på ikea!! Där inhandlade jag 4 underlägg + duk i ROSA självklart =)
Sen hittade ja i fyndhörnan en hög lampa i...ja vadå jo, ROSA!! =)

Här kommer den:Snygg va??!! =)

Hälsosamt snus!

Äntligen är flera år av snus längtan över!! =) Jag har hittat ett nikotin och tobaksfritt snus som är gjord på örter så det är till och med hälsosamt!
 
Snuset heter Chiose och finns i smakerna:

* Pepper

* Mumma
(kardemumma)

* Lemon

* Apple

* Salt Licorice miniportion

* Pepper miniportion

* Smokey

Pepparmynta och peppar finns i alla snusen sen smaksättningen.

Ett bra och hälsosamare alternativ till snusning!


En intressant dag i skolan

Idag gick jag som sagt heldag i skolan och det va jätte intressant! På förmiddagen hade vi lektion om åldrandet och fick göra en lek där man fick göra kryss frågor till påståenden om äldre. De va riktigt kul att se vad folk och man själv har för bild av äldre.

På eftermiddagen hade vi lektion om demens! Den lektionen var så himla bra och intressant, vi fick inblickar i olika demenssjukdomar! Det var lärorikt men sorgligt!

Imån ska vi se filmen En sång för Martin där Sven Volter spelar en man som drabbas av Altzimers. Jag har sett den innen den är jätte bra, med fantastiskt skådespeleri!


Skolan: heldag 09-16

Idag har vi heldag i skolan från 09-16, på fm ska vi ha lektion om äldre och på em om demens. Det skall intressant!


De va ikke billigt!! =(

Den rosa verktygslådan var rätt dyr tyckte jag om man jämför med den på ikea för 49 kronor!! Så det blir en sådan i stället! Dock är den svart/orange =( men den är i alla fall billig!!  

Så imån kväll bär de i väg till ikea med lovely sis för att köpa den och underlägg + duk i ROSA. Underläggen köpte ja inte  idag för att ja skulle se om det fanns andra som ja har tittat på innan på lagerhouse men dom hade utgått! =( Då blir man så sur på sig själv att man inte har köpt dom innan =( Men dom på ikea va i alla fall billigare. Dock inte lika coola men ROSA,  de är ju alltid ett STORT + =) Fina va dom oxå!!

Den som spar han har!! =)


Fixa & trixa

Nu har ja fixat kontakten till lampan på ikea. Så nu ska vi dra ner till lagerhouse och köpa en ROSA verktygslåda så att vi kan sätta ihop kontakten med lampan. Behöver en sån verktygslåda. Har inga såna grejer hemma och det behövs verkligen!! Eller va säger ni tjejer?!!


En dag som denna...

Idag står det på schemat att jag skall:

* Plugga

* Till ikea

Ang vädret!!

Kan det snöa mer eller?? Det är mysigt men dock inte så praktiskt när man har rulle, såna här dar e de bättre att ta den eldrivna rullstolen (permobilen).

Ha en underbar dag i det snöiga vädret vänner!! =)

 


Hittat: Mullsjö folkhögskola! =)

Ja hittade en folkhögskola som ligger innan Jönköping, mullsjö folkhögskola!!  Dom har en assistent utbildning med inriktning teckenspråk där man läser mycket om syn och hörselskador och man får lära sig kommunicera med döva och dövblinda =)

Då får ja mig en utbildning inom teckenspråk som ja så länge har önskat + mycket annat intressant =)

Ganska nära hemifrån =) 

Man lär sig grunderna i:

* Teckenspråk

* Punktskrift

* Ledsagning

*  Syntolkning


Man läser även handikappkunskap, friskvård, etik och förhållningssätt!!

Snacka om att detta är något för mig!! =)

Dessutom erbjuder dom för att underlätta studierna anpassning av undervisningen, stödundervisning, personligt schema, tid för inläsning mm.

Dom har öppethus 14 mars =) Ja ska absolut dit!! =)

Mullsjö here I come!! =)

Till råga på allt går det tåg dit!! =)

Kan detta bli bättre eller!! =)
Varför?!

Jag vill helst av allt utbilda mig inom teckenspråk, men skolorna ligger så långt bort att ja i så fall måste flytta och det vill jag inte pga jag får byta assistenter, flytta från familj osv.
 Den närmsta skolan är Nordiska folkhögskolan i Kungälv men dom har bara tolklinje och det kan ja inte gå pga mina funktionshinder =(

Det får bli en teckenspråkslinje men alla skolorna ligger så långt bort!! Den närmaste är sundsgårdens folkhögskola i Helsingborg. Den skulle ja så gärna vilja gå för den har inriktning teckensång & tecken poesi samt har ett samarbete med en dövskola i eritrea!! =)

Men det går som sagt inte att gå den linjen! =(

Ja bor helt fel i landet!! =(


Resorna har kommit =)

Äntligen har resorna kommit, snacka om att underlätta vardagen =) Så nu kan ja börja åka igen!! Jippi!! =)
Ja blir så himla låst när ja inte har resorna, så de e skönt att dom har kommit!! =)


Inrednings inspiration!!

Idag har ja vart med syrran och mamma runt på Bauhouse och Em och kollat runt!! De va jätte kul!! =)
Fick sån himla inspiration, så nu ska ja göra en makeover av hitt hem!! =) *vill sätta igång nu*
Snacka om att allt blir ROSA vad annars?! hihi!!

Köpte en lampa till köket i...ja, just de ROSA riktigt snygg =)

Tack mina hjärtan för en mysig och jätte rolig dag!! =)Lite rosa inspiration!! Snyggt som 17!! =)


 

GRATTIS AGNES!! =)

Äntligen kom den deltävlingen ja har väntat på, när Agnes var med!! Min stora idol som har sådan karisma och utstrålning och sjunger som en Gud. Hennes låt var givetvis jätte bra som alla hennes låtar alltid är =)

Självklart röstade ja järnet och till min stora lycka gick hon till final och Globen =)

Agnes är för mig en underbar idol och en fantastisk sångerska!
Jag önskar henne all lycka till i livet och i karriären!!

Nu siktar vi på finalen och vinsten i Globen!! =)


RSS 2.0